باشگاه خبری فراساحل: زنگنه گفت: اگر توتال نتواند معافیت از تحریم را از آمریکا دریافت کند، شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) طبق قرارداد جایگزین این شرکت فرانسوی شده و سهامش به شرکت چینی منتقل میشود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، بیژن زنگنه شامگاه چهارشنبه (۲۶ اردیبهشتماه) پس از امضای موافقتنامه بین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و کنسرسیوم پرگس در جمع خبرنگاران درباره خروج شرکت فرانسوی توتال از قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اظهار کرد: این شرکت به استناد قرارداد اعلام کرده است که اگر آمریکا معافیت از تحریم ندهد فرآیند خروج را آغاز میکند. وی افزود: اگر توتال نتواند معافیت از تحریم را از آمریکا دریافت کند، شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) طبق قرارداد جایگزین این شرکت فرانسوی شده و سهامش به شرکت چینی منتقل میشود.
وزیر نفت با تاکید بر این که در صورت انصراف شرکت ملی نفت چین (CNPC)، طرح توسعه فاز ۱۱ طبق قرارداد به پتروپارس سپرده میشود، درباره این که آیا جریمه احتمالی برای توتال در نظر گرفته میشود، افزود: بحث جریمه نیست، اما مبلغی که توتال تاکنون در این فاز هزینه کرده است، فعلا بازپرداخت نمیشود. زنگنه درباره این که آیا امضای موافقتنامه اصولی طرح توسعه میدان کرنج امشب حاوی پیامی است، اظهار کرد: من دنبال فرستادن پیام نیستم، با توجه به گفتوگوی انجام شده با کنسرسیوم پرگس نگران تامین فاینانس، کالا و تجهیزات برای توسعه این میدان از سوی این کنسرسیوم نیستم. وی درباره این که آیا شرکتهای سیانپیسی و پتروپارس از لحاظ فنی توانایی اجرای طرح توسعه فاز ۱۱ را دادند، تصریح کرد: این شرکتها میتوانند بخش نخست و تولید گاز را انجام دهند و بیشک کار متوقف نمیشود.
وزیر نفت درباره تاثیر تحولات سیاسی عراق بر صادرات گاز ایران به این کشور پاسخ داد: هر دولتی در عراق سرکار بیاید به گاز نیاز دارد زیرا به نفع این کشور است، این کشور هماکنون حجم زیادی نفتگاز که دارای قیمت بالایی (حدود ۵۰ سنت در مبدا) است مصرف میکند، در حالی که گاز ایران را به قیمت ۲۰ سنت خریداری میکند. زنگنه درباره عملیات سوآپ نفت استان کرکوک عراق گفت: هنوز این عملیات آغاز نشده، اما اجرای عملیات سوآپ به نفع ۲ کشور است. وی درباره این که چه گزینههایی برای توسعه لایههای نفتی پارس جنوبی وجود دارد، تصریح کرد: در شرایط کنونی باید کمتر حرف زد و نباید گزینههایمان را مطرح کنیم زیرا آنها را می سوزاندند.
وزیر نفت در واکنش به اظهارنظرهای اخیر برخی وزیران کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) مبنی بر تامین نفت مورد نیاز بازار در صورت تحریم ایران، اظهار کرد: نامردی هم حدی دارد، سختی برای همه است در شرایط سخت هیچ همسایهای نباید از سختی همسایهاش پایکوبی کند. زنگنه ادامه داد: وقتی به فردی مصیبتی میرسد، دیگران نباید خوشحالی کنند، ما مسلمانیم، نباید به جای این که مرهمی روی زخمهای ما بگذارند حرفی بزنند که ما را بیازارند؛ زخم زبان از زخم شمشیر بدتر است؛ این هم میگذرد.
وی افزایش قیمت نفت را به نفع آمریکا و برخی دیگر از کشورها دانست و گفت: آمریکا در ظاهر میگوید موافق نفت گران نیست، در حالی که به دلیل مالیات و با صرفه بودن تولید شیل اویل موافق قیمت بالای نفت است.
به گفته وزیر نفت، اعضای اوپک تا پارسال قیمت نفت ۶۰ تا ۶۵ دلار برای هر بشکه را مناسب میدانستند.
کد خبر : 5345
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir